NordicUSV

@NordicUSV
Lokasjon:
Oslo, Norge Vekstfase: Prototype
Finansieringsbehov (NOK): MIN: 400 000 MAKS: 900 000

Forretningsideen

Vi holder på å utvikle den første helautomatiske forskningsfartøyet til NordicUSV. NordicUSV har som mål og utvikle unmanned surface vessel (usv) først og fremst for forskning og overvåking av havene våre, både i overflaten og under vann. Andre bruksområder kan for eksempel være overvåkning av dyr i lengre perioder eller målinger av lufta og klimaet for bruk til værmelding for å nevne noen, med andre ord, bruksområdene er mange.

Teamet

Sander Henriksen, CEO / Gründer

Sander har designet og bygd selve båten og designet programmet som blir brukt. I fremtiden ville det vært aktuelt å ha med en som er ekspert på programutvikling for å kunne videreutvikle konseptet med enda flere løsninger. Båten operer i noen av verdens tøffeste miljøer og er derfor viktig at alle deler av båten er av høy kvalitet.

Markedspotensialet

Spørsmålet er jo hvordan et så lite fartøy kan erstatte et stort forskningsskip til flere millioner om ikke milliarder? 

Forskningsskip blir gjerne brukt om man skal gjøre målinger av havet langt fra kysten. Da krever det at personal kan bo ombord i flere netter. Det kreves også store motorer for å komme seg ut på havet. Men det er ikke alltid at sensorene som blir brukt krever ett så stort skip. Med å ha ett ubemannede fartøy som kan klare seg uten vedlikehold i flere måneder gjør at man ikke krever lugarer, kjøkken, store motorer osv. Da holder det å bygge noe som holder for kun sensorene som faktisk er viktig.

Annet

Så langt er en prototype bygd og de siste finjusteringene settes inn. Den har som mål å krysse fra Lyngør i Sør-Norge til Hirtshals i Nord-Danmark og tilbake. Dette skal skje uten inngrep fra mennesker, samtidig som den skal gjøre ulike målinger av havet. Disse målingene vil kunne sees live, selv uten 4g dekning. Båten bruker en seilvinge for å skape fremdrift. Enkelt forklart er det en flyvinge stående opp av båten der masta på en vanlig seilbåt hadde vært. Ved hjelp av en flap bak, kan man skape en vinkel som bryter vinden på den måten at det skaper fremdrift. Grunnen til at dette er en effektiv måte i stede for vanlige seil er at det ikke er noen tau ombord som kan ryke eller sette seg fast. I tillegg kreves det kun en liten motor for å justere flappen, det vil si at den nesten ikke bruker noe strøm på framdriften.

Ønsker du å komme i kontakt med NordicUSV?

Eller kontakt Startlink på: